Creveții la grătar cu miere sunt un mod inedit de a găti ceva absolut delicios și sănătos.
Lista de ingrediente
1 kg de creveți mari
o cană apă clocotită
2 linguri sare kosher
5 linguri de miere
2 căni cuburi de gheață
3 linguri de oțet de vin roșu
¼ cană cu ulei de măsline extravirgin
¼ cană pătrunjel proaspăt, tocat, cu frunze plate
3 linguri de ceapă albă tocată mărunt
2 linguri oregano proaspăt tocat mărunt
2 căței de usturoi, tocați
Mod de preparare:
1. Spală creveții, îndepărtează capul și picioarele. Cochilia trebuie să rămână.
2. Adaugă într-un castron cana de apă clocotită, sare și 2 linguri jumătate de miere. Amestecă până sarea se dizolvă. Adaugă cuburile de gheață și amestecă până când mixtura se răcește.
3. Pune în castron și creveții, apoi la frigider pentru 20 de minute. După 20 de minute aruncă saramura și usucă creveții cu prosoape de hârtie. Ulterior stropește creveții cu o lingură jumătate de miere.
4. Preîncălzește grătarul la foc mediu-mare.
5. Amestecă într-un recipient oțetul, mierea rămasă și mixează. Treptat adaugă uleiul de măsline, amestecând continuu cu un tel, până se omogenizează bine. Se combină cu pătrunjel, ceapă, oregano și usturoi.
6. Stropește grătarul cu spray de gătit și aranjează creveții pe grătar. Se gătesc circa 2,5 minute pe fiecare parte sau până când se formează crusta. După ce sunt gătiți, pune-i în castronul cu mixtura de oțet, miere și plante aromatice. Lasă-i suficient timp în acel sos, apoi aranjează-i pe un platou.
Poftă bună!
Comments